L'abril ens ofereix una gran varietat de productes frescos i de temporada que anuncien l'arribada de la primavera en tota la seva esplendor.
Crucíferes: Tot i que disminueixen respecte a mesos anteriors, encara podem trobar coliflor i bròquil.
Fulles verdes: La lletuga, les espinacs i les bledes són abundants, i se'ls uneixen altres com la borraja.
Tubercles: Les patates noves segueixen sent protagonistes, i se'ls sumen les patates velles, més farinoses i perfectes per a guisats.
Llegums: Les faves tendres i els pèsols són una excel·lent opció.
Altres: Els espàrrecs, els rabanets, les carxofes i els calçots (en algunes zones) continuen sent protagonistes. A més, comencen a aparèixer els primers tomàquets i pebrots.
Cítrics: Les taronges i les mandarines encara són presents, tot i que el seu sabor es torna més suau.
Fruites vermelles: Les maduixes comencen a madurar i es converteixen en una de les reines de la temporada.
Altres: Els albercocs, els nísperos i les cireres comencen a aparèixer als mercats.
Ingredients:
1 manat d'espàrrecs verds
6 ous
Oli d'oliva
Sal i pebre
1 ceba (opcional)
Preparació:
Renta els espàrrecs i talla'ls a trossos petits.
Si vols, pots sofregir una ceba tallada a daus petits fins que estigui tendra.
Afegeix els espàrrecs i cuina durant uns minuts fins que estiguin cuits però encara cruixents.
Bat els ous en un bol, afegeix sal i pebre, i aboca'ls sobre els espàrrecs.
Cuina a foc mig fins que la truita estigui cuita per un costat, després dona-li la volta i cuina per l'altre costat.
Ingredients:
1 làmina de pasta brisa
4 carxofes
200g de pèsols frescos
1 porro
4 ous
200ml de nata per cuinar
Oli d'oliva
Sal i pebre
Formatge ratllat (opcional)
Preparació:
Preescalfa el forn a 180ºC.
Neteja i talla les carxofes i el porro a trossos petits.
En una paella amb una mica d'oli, sofregeix les carxofes i el porro fins que estiguin tendres.
Afegeix els pèsols i cuina durant uns minuts més.
Estira la pasta brisa i col·loca-la en un motlle per quiche.
En un bol, bat els ous amb la nata, afegeix sal i pebre, i barreja amb les verdures.
Aboca la barreja sobre la pasta brisa i, si vols, afegeix formatge ratllat per sobre.
Cou al forn durant uns 30-40 minuts fins que estigui daurada.
Ingredients:
1 manat de raves
2 pastanagues
Canonges o altra verdura fresca
Oli d'oliva
Suc de llimona
Sal i pebre
Preparació:
Renta i talla els raves a rodanxes fines.
Pela i talla les pastanagues a tires fines.
Barreja els raves, les pastanagues i els canonges en un bol.
Amaneix amb oli d'oliva, suc de llimona, sal i pebre al gust.