El juliol marca el punt àlgid de l'estiu i, amb ell, una explosió de colors i sabors a les nostres fruiteries i hortalisses. Aprofitem per gaudir de la frescor i la dolçor de les fruites de temporada i les verdures més tendres.
Meló: El meló és el rei indiscutible del juliol. Amb una gran varietat de varietats, des dels més dolços als més aromàtics, ens ofereixen un autèntic espectacle per al paladar.
Síndria: La síndria és una altra de les estrelles de l'estiu. Ideal per hidratar-nos i refrescar-nos en els dies més calorosos.
Préssec: Els préssecs, amb la seva pell suau i la seva carn dolça, són perfectes per menjar sols o per acompanyar iogurts i cereals.
Nectarina: La nectarina és la versió sense pell del préssec, amb un sabor similar però una textura més ferma.
Paraguaià: El paraguaià és una fruita exòtica que cada vegada és més popular. Amb un sabor dolç i una textura carnosa, és perfecte per a amanides i postres.
Figa: Les figues comencen a madurar a finals de juliol, amb la seva pell fina i la seva carn dolça i sucosa.
Tomàquet: El tomàquet assoleix el seu màxim esplendor al juliol. Perfecte per a tomàquets amb tonyina, salses, gaspatxos i molt més.
Pebrot: Els pebrots de colors ens ofereixen una gamma infinita de possibilitats a la cuina. Ideal per a farciments, escalivades i per acompanyar carns i peixos.
Albergínia: L'albergínia és un ingredient versàtil i saborós. Perfecta per a moussaka, samfaina i altres plats mediterranis.
Carabassó: El carabassó continua sent un ingredient estrella de l'estiu. Ideal per a amanides, cremes i farciments.
Mongeta tendra: La mongeta tendra és un bàsic de la dieta mediterrània. Cuinada a la brasa, saltejada o en un sofregit, sempre és un èxit.
Ingredients:
1 kg de tomàquets madurs
500g de síndria sense llavors
1 cogombre
1 pebrot vermell
1 ceba petita
2 dents d'all
50 ml d'oli d'oliva
30 ml de vinagre de xerès
Sal
Preparació:
Pela i talla els tomàquets, la síndria, el cogombre, el pebrot i la ceba.
Posa totes les verdures i la síndria en una batedora juntament amb els alls pelats.
Afegeix l'oli d'oliva, el vinagre i una mica de sal.
Tritura fins a obtenir una textura fina i homogènia.
Refreda el gaspatxo a la nevera abans de servir.
Ingredients:
2 carbassons grans
1 llimona
50g de parmesà ratllat
Oli d'oliva
Sal i pebre
Fulles de menta fresca (opcional)
Preparació:
Renta els carbassons i talla'ls a rodanxes molt fines amb una mandolina.
Col·loca les rodanxes de carbassó en una safata i amaneix-les amb suc de llimona, oli d'oliva, sal i pebre.
Deixa reposar durant uns 15-20 minuts.
Serveix el carpaccio amb parmesà ratllat per sobre i, si vols, afegeix unes fulles de menta fresca.
Ingredients:
1 pebrot vermell
1 pebrot groc
1 albergínia
200g de tofu
2 dents d'all
Oli d'oliva
Salsa de soja
Sal i pebre
Preparació:
Talla els pebrots i l'albergínia a tires fines.
Talla el tofu a daus i deixa'l marinar en salsa de soja durant uns 10 minuts.
En una paella gran, sofregeix els alls picats amb una mica d'oli d'oliva.
Afegeix els pebrots i l'albergínia i salta a foc viu fins que estiguin tendres.
Afegeix el tofu i continua saltant fins que estigui ben daurat.
Rectifica de sal i pebre al gust i serveix.