El mes de març marca l'inici de la primavera, i amb ella, una gran varietat de productes frescos i saborosos. Aprofitar els aliments de temporada és una manera fantàstica de gaudir d'una dieta equilibrada i de suportar l'agricultura local.
Crucíferes: Tot i que el fred ja va a la baixa, encara podem trobar bròquil, coliflor i col.
Fulles verdes: Els espinacs, l'enciam, l'endívia i les bledes són perfectes per a amanides i saltejats.
Tubercles: Les patates noves comencen a aparèixer, amb una pell fina i un sabor més dolç.
Llegums: Les faves tendres i els pèsols són una delícia en aquesta època.
Altres: Els espàrrecs, els ravenets, les carxofes i els calçots (en algunes zones) són altres verdures típiques de març.
Cítrics: Les taronges, mandarines i llimones encara són abundants, però el seu sabor es torna més suau.
Fruites de bosc: Les maduixes comencen a aparèixer, tot i que encara no estan en el seu punt òptim.
Altres: Les pomes i les peres tardanes encara es poden trobar, així com els nispros.
Ingredients:
400g de pasta (tagliatelle o espaguetis)
300g d'espinacs frescos
250g de ricotta
1 ceba
2 dents d'all
Oli d'oliva
Sal i pebre
Parmesà ratllat (opcional)
Preparació:
Cou la pasta segons les instruccions del paquet.
En una paella gran, sofregeix la ceba i l'all picats amb una mica d'oli fins que estiguin tendres.
Afegeix els espinacs nets i cuina fins que estiguin ben tendres.
Barreja la ricotta amb els espinacs i remena bé.
Incorpora la pasta cuita i rectifica de sal i pebre.
Serveix amb parmesà ratllat si vols.
Ingredients:
12 plaques de canelons
3 porros
2 patates grans
1 ceba
200ml de nata per cuinar
Oli d'oliva
Sal i pebre
Formatge ratllat (per gratinar)
Preparació:
Cou les plaques de canelons segons les instruccions del paquet.
Pela i talla les patates i la ceba a daus petits.
En una paella gran, sofregeix la ceba amb una mica d'oli fins que estigui tendra.
Afegeix les patates i els porros tallats a rodanxes fines, i cuina fins que estiguin ben tendres.
Barreja les verdures amb la nata i rectifica de sal i pebre.
Omple les plaques de canelons amb la barreja de verdures i enrotlla'ls.
Col·loca els canelons en una safata de forn, cobreix amb formatge ratllat i gratina fins que estiguin daurats.
Ingredients:
2 remolatxes
1 formatge de cabra
Un grapat de nous
Canonges (o altra verdura d'hivern)
Oli d'oliva
Vinagre de mòdena
Sal i pebre
Preparació:
Pela i cou les remolatxes fins que estiguin tendres. Talla-les a daus.
Talla el formatge de cabra a rodanxes.
Barreja la remolatxa amb els canonges i les nous.
Amaneix amb oli d'oliva, vinagre de mòdena, sal i pebre al gust.
Col·loca les rodanxes de formatge de cabra sobre l'amanida.