El mes de març marca l'inici de la primavera, i amb ella, una gran varietat de productes frescos i saborosos. Aprofitar els aliments de temporada és una manera fantàstica de gaudir d'una dieta equilibrada i de suportar l'agricultura local.
Crucíferes: Tot i que el fred ja va a la baixa, encara podem trobar bròquil, coliflor i col.
Fulles verdes: Els espinacs, l'enciam, l'endívia i les bledes són perfectes per a amanides i saltejats.
Tubercles: Les patates noves comencen a aparèixer, amb una pell fina i un sabor més dolç.
Llegums: Les faves tendres i els pèsols són una delícia en aquesta època.
Altres: Els espàrrecs, els ravenets, les carxofes i els calçots (en algunes zones) són altres verdures típiques de març.
Cítrics: Les taronges, mandarines i llimones encara són abundants, però el seu sabor es torna més suau.
Fruites de bosc: Les maduixes comencen a aparèixer, tot i que encara no estan en el seu punt òptim.
Altres: Les pomes i les peres tardanes encara es poden trobar, així com els nispros.
Ingredients:
1 carbassó gran
200g de tomàquets cherry
6 ous
1 ceba petita
Oli d'oliva
Sal i pebre
Formatge feta (opcional)
Preparació:
Preescalfa el forn a 180ºC.
Talla el carbassó a rodanxes fines i els tomàquets cherry per la meitat.
En una paella amb una mica d'oli, sofregeix la ceba picada fins que estigui tendra.
Afegeix el carbassó i cuina durant uns minuts.
Bat els ous en un bol, afegeix sal i pebre, i aboca'ls sobre les verdures.
Reparteix els tomàquets cherry per sobre i, si vols, afegeix formatge feta esmicolat.
Cuina al forn durant uns 20 minuts fins que la frittata estigui daurada i quallada.
Ingredients:
200g de bulgur
1 cogombre
2 tomàquets
1 manat de julivert fresc
1 manat de menta fresca
1 ceba tendra
Suc de 2 llimones
Oli d'oliva
Sal i pebre
Preparació:
Cou el bulgur segons les instruccions del paquet i deixa'l refredar.
Pica el cogombre, els tomàquets, el julivert, la menta i la ceba tendra.
Barreja totes les verdures amb el bulgur.
Amaneix amb suc de llimona, oli d'oliva, sal i pebre al gust.
Deixa reposar a la nevera durant almenys 30 minuts abans de servir perquè els sabors s'integrin.
Ingredients:
400g de pèsols frescos
1 manat de menta fresca
Parmesà ratllat
Oli d'oliva
Sal i pebre
Preparació:
Cou els pèsols en aigua bullent amb sal fins que estiguin tendres.
Escorre'ls i refreda'ls sota aigua freda.
Pica la menta fresca.
Barreja els pèsols amb la menta, un raig d'oli d'oliva, sal i pebre.
Serveix amb parmesà ratllat per sobre.