Setembre marca la transició de l'estiu cap a la tardor, i amb ella, un canvi en l'oferta de fruites i verdures. Tot i que encara podem gaudir de les últimes delícies estiuenques, comencen a aparèixer els primers productes de temporada de tardor.
Raïm: El raïm és el protagonista indiscutible de setembre. Amb una gran varietat de colors i sabors, des del raïm de taula fins al raïm per a vi, és perfecte per a menjar-lo fresc, en amanides o per fer sucs.
Figa: Les figues continuen madurant, oferint un sabor dolç i una textura sucosa.
Préssec: Encara podem trobar algunes varietats de préssec tardà.
Nectarina: Les nectarines també comencen a escassejar, però encara podem gaudir de les últimes.
Pera: Les peres comencen a madurar, oferint una gran varietat de formes i sabors.
Poma: Les pomes comencen a ser més abundants, amb una gran varietat de varietats.
Magrana: La magrana és una fruita molt saludable, rica en antioxidants.
Caqui: Els caquis comencen a aparèixer, amb la seva textura cremosa i el seu sabor dolç.
Tomàquet: Encara podem trobar tomàquets madurs, però la producció comença a disminuir.
Pebrot: Els pebrots continuen sent abundants, amb una gran varietat de colors i sabors.
Albergínia: Les albergínies encara són una bona opció per a molts plats.
Carbassó: El Carbassó continua sent un ingredient versàtil.
Mongeta tendra: Les mongetes tendres encara són una bona opció, però la seva temporada comença a acabar.
Carxofa: Les carxofes comencen a ser més abundants, amb un sabor més suau.
Bleda: Les bledes són una verdura de fulla verda molt nutritiva, ideal per a sopes i estofats.
Espinacs: Els espinacs són una altra verdura de fulla verda molt versàtil.
Ceba: La ceba és un bàsic de la cuina, i a la tardor està en el seu punt òptim.
Ingredients:
1 carbassa
2 pastanagues grans
1 ceba
1 patata
Brou de verdures
Oli d'oliva
Sal i pebre
Preparació:
Pela i talla la carbassa, les pastanagues, la ceba i la patata a trossos.
En una olla amb una mica d'oli, sofregeix la ceba fins que estigui tendra.
Afegeix la carbassa, les pastanagues i la patata, i cobreix amb el brou de verdures.
Cuina a foc lent fins que les verdures estiguin ben tendres.
Tritura tot fins obtenir una crema fina i rectifica de sal i pebre.
Ingredients:
400g de mongetes cuites
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba tendra
2 tomàquets
Oli d'oliva
Vinagre
Sal i pebre
Preparació:
Talla els pebrots, la ceba i els tomàquets a daus petits.
En un bol gran, barreja les mongetes cuites amb els pebrots, la ceba i els tomàquets.
Amaneix amb oli d'oliva, vinagre, sal i pebre al gust.
Deixa reposar a la nevera abans de servir perquè els sabors s'integrin.
Ingredients:
8 figues fresques
150g de formatge blau
Un grapat de nous
Fulles de rúcula
Oli d'oliva
Mel
Sal i pebre
Preparació:
Renta les figues i talla-les a quarts.
Esmicola el formatge blau.
En un plat, disposa les fulles de rúcula, les figues, el formatge blau i les nous.
Amaneix amb oli d'oliva, mel, sal i pebre al gust.